Authentieke Italiaanse gerechten
Wat staat er eigenlijk op een
typisch Italiaans menu?
De meeste mensen kennen de pizza wel.
Daar moet echter van gezegd worden dat naast de echte Italiaanse pizza (bijvoorbeeld de meest bekende pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum) veel gevarieerd wordt.
Tegenwoordig vindt men zelfs pizza’s met ananas, frietjes of nacho’s…
Afgezien van pizza’s, biedt de mediterrane keuken een overvloed aan pastagerechten.
In Italië wordt pasta traditioneel beschouwd als primi piatti, oftewel de eerste gang na het voorgerecht.
Vervolgens wordt meestal een vlees- of visgerecht geserveerd.
Echter, in veel andere delen van de wereld worden pastagerechten beschouwd als hoofdgerechten, voornamelijk vanwege hun universele populariteit.
Hier zijn enkele voorbeelden van typische Italiaanse pastagerechten:
• Spaghetti Carbonara bestaat uit spaghetti, buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel room soms wordt gebruikt, is dat geen traditioneel ingrediënt.
• Penne all’Arrabbiata: dit pennegerecht is lekker pikant. Naast uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout, gaat er namelijk ook chilipeper in. De hoeveelheid chilipeper bepaalt hoe pittig de penne wordt. Hoewel men deze regelmatig aantreft met stukjes vlees erin, is het van oorsprong een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een welbekend gerecht, gemaakt met pasta en een smakelijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en vaak wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma: dit vegetarische recept wordt bereid met linguine. Behalve aubergine gaan er kappertjes en lekkere kruiden in. Ook chilivlokken worden toegevoegd, die geven het recept pit.
De Italiaanse keuken is zeer uitgebreid en niet samen te vatten in één korte tekst.
Als u uw gasten wilt trakteren op een heerlijk Italiaans menu, aarzel dan niet om de catering in Lelystad te raadplegen voor het Italiaanse menu of bezoek onze website.